tiistaina, tammikuuta 04, 2011

Valkosuklaakuorrutteinen mutakakku, happy b-day Sunna!

Tosta nyt ei tullut mikään kovin kauhean kaunis yksilö... :D Kuvan juustohöylä ei liity tapaukseen.


Mutakakku
2dl sokeria

4 kananmunaa
200g voita
200g tummaa suklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuorrute
260g valkosuklaata
rypsiöljyä

Koristelu
sydämen muotoisia suklaakonvehteja (jotka osoittautui aika pahoiksi :c)
suklaakastiketta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatetut voi ja suklaa vaahdon joukkoon. Lisää jauhot varovasti. Paista 200°C 10-15min. Anna jäähtyä muutama tunti, laita kelmu päälle (ei pakollinen, mutta kakkuun tulee rapsakka pinta jo valkosuklaasta, joten itse kakun pinnan ei tarvii olla rapea) ja siirrä jääkaappiin asettumaan yön yli.
Sulata valkosuklaa ja lisää enemmän kuin kolme ruokalusikallista öljyä, jotta suklaakuorrutteen saa suht helposti rikki sen kovetuttua... Anna jäähtyä hetki, painele konvehdit paikalleen ja kirjoita todella taiteellisesti ja kauniisti synttärisankarin nimi suklaakastikkeella. Ennen ku kokeilette, ette tajuu kui vaikeeta se oikeasti on!
Kiikuta kakku kuvun alla vaikka ulos pakkaseen, jotta suklaa jähmettyy hyvin. Muista kiikuttaa se myös takaisin sisälle, jääkaappiin vaikka, ennen kuin naapurin Pertti ehtii maistamaan luvatta.
HUOM!

* Kakun on tarkoitus jäädä sisältä kosteaksi ja se kyllä nousee paistettaessa hieman, mutta sen kuuluu laskeutua keskeltä reunoja matalammaksi (koska jää juurikin sieltä mudaksi).

* Voi ja suklaa on helpointa sulattaa kattilassa. Mittaa sopivasti voita kattilan pohjalle, anna sen sulaa pienellä lämmöllä suureksi osaksi välillä sekoitellen ja lisää suklaa. Anna suklaan sulaa, mutta älä anna kiehua! Kiehuessaan suklaalle tapahtuu jotain hämärää ja se paakkuuntuu ja alkaa maistua pahalle.

* Jos käytät makeutusjauhetta sokerin sijaan, laita kulhoon ensin jauhe ja sen jälkeen munat. Muuten jauhe pöllähtää keittiön seinille.

* Jos haluat ns. karppimutakakun eli vähähiilihydraatillisen, vaihda suklaa sopivampaan, vehnäjauhot mantelijauhoihin ja sokeri esim. makeutusjauheeksi.

* Jänniä makuja saat vaihtamalla suklaaksi esim. tummaa minttusuklaata tai leivontaan käytettävää valkosuklaata tai laittamalla suklaan sekaan vaikkapa murskattua vaniljatankoa.

* Kuorrutetta voi saada juoksevammaksi öljyn sijaan kermalla. Jos kyseessä on joku muu kuin valkosuklaa, väärin tehtynä kermalla kuorrutteeseen voi jäädä valkeita laikkuja, mikä taas ei ole kovin nättiä. Öljyä tai kermaa ei saa laittaa liikaa tai kuorrute ei jämähdä paikalleen ikinä. Liian vähästä öljystä käy niin, ettei kuorrutetta saa leipäveitselläkään rikki. Tested and true.

Ps. Failailin nätisti tän julkaisemisen kanssa..

Ei kommentteja: